If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, ама "вола" не отговаря на кой!
Тука подлога е "ми" , а сказуемото е "се".
"отели" и "вола" са обстоятелствени пояснения. нищо , че "вола" е съществително, а "отели" глагол!
Не бъркайте глагол със сказуемо!
Приемам, че тия горните си ги написал на 33 ракийки и затихвам
Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD My Red Love
AR 145 1.4 TS - ex
Приемам, че тия горните си ги написал на 33 ракийки и затихвам
Мене ми се
Тебе ти се...
На него му се...
Така се получава, като не се помнят чужди езици, дето си имат още по седем склонения!
Иначе до мене е автора на учебника по Езикознание, издание 77-79 година.
Много ни се кефи, че се дърлиме на такива теми и подчертано смята , че няма да се загубиме като нация!
Все пак помисли!
В изречението става въпрос, какво на тебе ти е станало.
То е като да кажеш: пукна ми се жлъчката от смях!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
За последен път - Кой се отели - Волът се отели.
Това е от 6 клас. Фактът че се разсъждава върху това вече втора страница е повече от показателен.
Никой от цялата римска редица на ДетонациЙ и тем подобниЙ, не може да се мери с това да се търси подлог в просто изречение.
За последен път - Кой се отели - Волът се отели.
Това е от 6 клас. Факта че се разсъждава върху това вече втора страница е повече от показателен.
Никой от цялата римска редица на ДетонациЙ и тем подобниЙ, не може да се мери с това да се търси подлог в просто изречение.
Хубаво, де - нищо не пречи да се дискутира, обаче.
Според мен, това е по-приемливо, отколкото да пращаш някого да повтаря 6-ти клас
Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD My Red Love
AR 145 1.4 TS - ex
В кръга на шегата, казват че академиците държат на пълния член в езика ни само по политически причини. Например, за да се вижда, че македонскиОТ език има нещо доста общо с българския. И пак по логиката на шегата, понеже си оправихме проблемите с македонците (в основни линии), мисля, че спокойно вече можем да узаконим един реално съществуващ факт - синтактичното правило за употрбата на пълен и кратък член в мъжки род единствено число не съществува реално в българския книжовен език. Езикът е жива система, която се развива, а езиковите норми рано или късно се променят, съобразно с
развитието на реалния език. И след като не само огромната част от българите не са в състояние да го прилагат в лични текстове, но и в по-голямата част от официалните писмени текстове (книги и вестници) правилото не функционира, редно е да напишем смъртния му акт. По мое мнение най-добър е вариантът на комисията от 1944 г. - дублетност, т.е. свободна употреба и на двете форми.
Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е првътаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло. Аз лично го порчетох на един дъх без никакъв пробелм и се посмях, но тук говорим за начин по който нашия мозък обработва информацията.
Назад, мамка ти! Стъпил си ми в аурата!
Alfa Romeo 155, 1.7
Че не пречи, не пречи. Кофтито е, че се стига до дискусии по таквизи въпроси.
Повярвай ми, че това е най-лесният начин, да накараш някой нещо да научи.
В дискусията!
Колкото по-абсурдна, толкова по-добре!
Иначе за протокола:
Отели ми се волът!
отели- сказуемо
волът- подлог
ми- съкратена форма на "моя и тн.
Ако поне трима са разбрали за какво става въпрос, чукането по клавишите си е оправдано!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
A може ли аз като по-проЗт да питам нещо: каква е тая мода (и изобщо има ли такава) да се пишат разни прякори или други неща с малки и с главни букви справка: заглавието на една тема в раздела, както иниковете на някои колеги); и изобщо това писане трябва ли да означава нещо различно смислово??
Ако въпросът не е на правилното място или обижда някого се 'звинявам предварително...
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
A може ли аз като по-проЗт да питам нещо: каква е тая мода (и изобщо има ли такава) да се пишат разни прякори или други неща с малки и с главни букви справка: заглавието на една тема в раздела, както иниковете на някои колеги); и изобщо това писане трябва ли да означава нещо различно смислово??
Ако въпросът не е на правилното място или обижда някого се 'звинявам предварително...
Изключвайки обичайната простотия, в повечето случаи става въпрос за удобство и интернет кОЛТура.
За никовете има нещо друго. Много никове са си написани с малка буква от техния притежател. Е ако той не счита за нужно да тури главна буква, защо и другите да го правят?
Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
За никовете има нещо друго. Много никове са си написани с малка буква от техния притежател. Е ако той не счита за нужно да тури главна буква, защо и другите да го правят?
Колега, това с никовете беше само пример - пък и в тях също има и главни букви (вж. примера по-горе).
Иначе и аз се пиша с малки букви, ама причината е друга...
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
аз па на мене друго ми е интересно то е ясно че съм неграмотен,как би трябвало да се напише
Вече не съм модератор или
Не съм модератор вече...
е Олди може да каже най добре той ми е учител по граматика в форума от как съм тука
Comment