Известие

Collapse
No announcement yet.

Първи стъпки след първите седем.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Да, ама "вола" не отговаря на кой!
    Тука подлога е "ми" , а сказуемото е "се".
    "отели" и "вола" са обстоятелствени пояснения. нищо , че "вола" е съществително, а "отели" глагол!
    Не бъркайте глагол със сказуемо!
    Приемам, че тия горните си ги написал на 33 ракийки и затихвам
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
      Приемам, че тия горните си ги написал на 33 ракийки и затихвам
      Мене ми се
      Тебе ти се...
      На него му се...
      Така се получава, като не се помнят чужди езици, дето си имат още по седем склонения!
      Иначе до мене е автора на учебника по Езикознание, издание 77-79 година.
      Много ни се кефи, че се дърлиме на такива теми и подчертано смята , че няма да се загубиме като нация!
      Все пак помисли!
      В изречението става въпрос, какво на тебе ти е станало.
      То е като да кажеш: пукна ми се жлъчката от смях!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Мене ме нЕма в това изречение,
        освен като простичко местоимение

Хайде, че се заиграхме с еквилибристики, а ми се спи и пак ми остават некФи мизерни 3 часа за сън

п.п. "Мене ми се, тебе ти се и т.н." отговарят на въпроса "кому"

п.п.п. И жлъчката е подлог
        Last edited by Ранобудниче; d.m.y г., 01:48.
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• За последен път - Кой се отели - Волът се отели.
          Това е от 6 клас. Фактът че се разсъждава върху това вече втора страница е повече от показателен.
          Никой от цялата римска редица на ДетонациЙ и тем подобниЙ, не може да се мери с това да се търси подлог в просто изречение.
          Last edited by Old Fox; d.m.y г., 15:31.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
            За последен път - Кой се отели - Волът се отели.
            Това е от 6 клас. Факта че се разсъждава върху това вече втора страница е повече от показателен.
            Никой от цялата римска редица на ДетонациЙ и тем подобниЙ, не може да се мери с това да се търси подлог в просто изречение.
            Хубаво, де - нищо не пречи да се дискутира, обаче.
            Според мен, това е по-приемливо, отколкото да пращаш някого да повтаря 6-ти клас
            My Red Love
            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Че не пречи, не пречи. Кофтито е, че се стига до дискусии по таквизи въпроси.

Comment

Иначе до мене е автора на учебника по Езикознание, издание 77-79 година.
                В това изречение на автора не му ли се полага пълен член?
                Гледам, че другия проблем върви към решение - та реших да налея малко ракия в огъня.

semkiibonbonki.blogspot.com

В кръга на шегата, казват че академиците държат на пълния член в езика ни само по политически причини. Например, за да се вижда, че македонскиОТ език има нещо доста общо с българския. И пак по логиката на шегата, понеже си оправихме проблемите с македонците (в основни линии), мисля, че спокойно вече можем да узаконим един реално съществуващ факт - синтактичното правило за употрбата на пълен и кратък член в мъжки род единствено число не съществува реално в българския книжовен език. Езикът е жива система, която се развива, а езиковите норми рано или късно се променят, съобразно с
                развитието на реалния език. И след като не само огромната част от българите не са в състояние да го прилагат в лични текстове, но и в по-голямата част от официалните писмени текстове (книги и вестници) правилото не функционира, редно е да напишем смъртния му акт. По мое мнение най-добър е вариантът на комисията от 1944 г. - дублетност, т.е. свободна употреба и на двете форми.
                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 23:51.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е првътаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло.
                  Аз лично го порчетох на един дъх без никакъв пробелм и се посмях, но тук говорим за начин по който нашия мозък обработва информацията.
                  Назад, мамка ти! Стъпил си ми в аурата!

Alfa Romeo 155, 1.7

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                    Че не пречи, не пречи. Кофтито е, че се стига до дискусии по таквизи въпроси.
                    Повярвай ми, че това е най-лесният начин, да накараш някой нещо да научи.
                    В дискусията!
                    Колкото по-абсурдна, толкова по-добре!
                    Иначе за протокола:
                    Отели ми се волът!
                    отели- сказуемо
                    волът- подлог
                    ми- съкратена форма на "моя и тн.
                    Ако поне трима са разбрали за какво става въпрос, чукането по клавишите си е оправдано!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• A може ли аз като по-проЗт да питам нещо: каква е тая мода (и изобщо има ли такава) да се пишат разни прякори или други неща с малки и с главни букви справка: заглавието на една тема в раздела, както иниковете на някои колеги); и изобщо това писане трябва ли да означава нещо различно смислово??
                      Ако въпросът не е на правилното място или обижда някого се 'звинявам предварително...
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                        A може ли аз като по-проЗт да питам нещо: каква е тая мода (и изобщо има ли такава) да се пишат разни прякори или други неща с малки и с главни букви справка: заглавието на една тема в раздела, както иниковете на някои колеги); и изобщо това писане трябва ли да означава нещо различно смислово??
                        Ако въпросът не е на правилното място или обижда някого се 'звинявам предварително...
                        Изключвайки обичайната простотия, в повечето случаи става въпрос за удобство и интернет кОЛТура.

Comment

• Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                          A може ли аз като по-проЗт да питам нещо: каква е тая мода (и изобщо има ли такава) да се пишат разни прякори или други неща с малки и с главни букви справка: заглавието на една тема в раздела, както иниковете на някои колеги); и изобщо това писане трябва ли да означава нещо различно смислово??
                          За никовете има нещо друго. Много никове са си написани с малка буква от техния притежател. Е ако той не счита за нужно да тури главна буква, защо и другите да го правят?

Comment

Изключвайки обичайната простотия, в повечето случаи става въпрос за удобство и интернет кОЛТура.
                            Хубу, де, ама...за кФо уДоБсТвО говорим, това редуване на буквите си е мъка..
                            Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            За никовете има нещо друго. Много никове са си написани с малка буква от техния притежател. Е ако той не счита за нужно да тури главна буква, защо и другите да го правят?
                            Колега, това с никовете беше само пример - пък и в тях също има и главни букви (вж. примера по-горе).
                            Иначе и аз се пиша с малки букви, ама причината е друга...
                            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                            x145 1.6 boxer

Comment

• аз па на мене друго ми е интересно то е ясно че съм неграмотен,как би трябвало да се напише
                              Вече не съм модератор или
                              Не съм модератор вече...
                              е Олди може да каже най добре той ми е учител по граматика в форума от как съм тука

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                                е Олди може да каже най добре той ми е учител по граматика в форума от как съм тука

Нека почнем с нещо по-просто като за теб.
                                Пробвай с:
                                "Аз съм на 34години и съм неграмотен."

Comment

Working...
                                X